joo täällä alkoi 8 lk tyttö kirjoitteleen kirjottelee tosta mein nuorest herrasta blogia =) tänne tulee kuulumisia ja  mahdollisii harrastuskuulumisii.
Eli Toffe on pitkäkarvainen collie, väri trikki.
12vk & 4päivää vanha nuoripoju :) toosii seurallinen eläin, aina mukana tekemässä kaikkea, on jo ollut siitä asti sellanen ku haettiin se.
tähän nyt vähän collieen päätymisestä & ensimmäisitä päivistä ja viikoista;

joo eli en ees muista miten päädyttiin pk collieen, kai se siitä lähti ku meijän tutuilla on sheltti ja sitte mä innostuin sheltin isommasta versiosta (=collie) sitte aloin kattoo netist siit kaikkeee et millane se on yms. sit mä kerroin mun vanhemmil siit ni ekaks ne oli sillail 'ei me voida ottaa, ei meillä oo aikaa' mut sitte ku sillail "TOSISSSAA" aloin lukeen sitä ja sit mein äiti innostu siit kans tosi paljo ja sitte iskäkin :D Sit varattiin pentu helsingin läheltä.

Ensimmäiset päivät & viikot:

Haettiin Toffe kottiin ni autossa tuli pari oksennusta ku oli  aika mutkasia teitä ja pitkä matka. muuten nukkuin mun sylissä siinä. Sitte kotona Toffe oli kiinnostunut meidän kissasta, ja oli aivan fiiliksissä mutta silti vähän jänskätti :) eka yö meni ihan suht hyvin, mitä nyt joutu olemaan hereillä vähän, illalla tuli pieni itku  kesken unien. Se oliki ensimmäinen ja viimeinen ikävöinti :) sitte viikkojen päästä tosta on paljastunu aikamoine, ihana, sekopää, MYÖS rauhalline koira :). Ollaan sen kaa käyty autoilees et tottuis siihen. eikä oksennuksiakaan enää tule vaikka millaisella tiellä ajettais, kaks ensimmäistä kertaa sisälsi oksennuksen, ei enempää :D

Sitte kuulumisia lähi päiviltä:
Toffe kävi ensimmäistä kertaa rokotettavana tiistaina.
Poika oli oikein reipas. Punnittiin ja painoa on nyt 6.9kg. Lääkäri hoki kuinka reipas lapsi meillä oli. Toffe ei aristellut yhtään, vaikka oli pöydällä ensimmäistä kertaa ja joku tuntematon kuuntelee sydäntä ja räplää kehoa muutenkin. Ei mitään ongelmia tai huomauttamista ollut. Kehui terveeksi. Toffe sai tutkimisen aikana namupaloja mitkä eivät ensin kelvanneet, ja sitten rokotus: Poika ei edes huomannut mitään. Herkut kelpasi heti kun "operaatio" loppui ja söi kaikki ja otettiin yksi mukaan ja se tykkäsi niistää paljon :D